En oase midt i København

Vores tegnestue har indrettet og bygget Restaurant Väkst på Sankt Peders Stræde ud af brugte byggematerialer. Et stort og frodigt drivhus sætter rammen for den nye restaurant. Drivhuset forbinder rummets to etager og giver et indbydende, uformelt udtryk. Visionen var at skabe en afslappet atmosfære, der henleder tankerne på en havefest.

Drivhuset giver et organisk udtryd og forbinder restaurantens to etager. Alle mahognilister er lavet ud af den gamle tribune på Lyngby Stadion.


Drivhuset forbinder restaurantens to etager. Vinduesrammerne i drivhuset er lavet af gamle gulvbrædder fra Hunsballe frøfabrik ved Slagelse. Foto: Chris Tonnesen

ChrisTonnesen_0012_2(ny)

Hvor restaurantens øverste del er lys og let, har kælderen fået et mere urbant og råt udtryk. Foto: Chris Tonnesen

ChrisTonnesen

Restaurantens hjerte er et drivhus med grønne planter i massevis. Foto: Chris Tonnesen

ChrisTonnesen_9967(ny)

Drivhuset er restaurantens omdrejningspunkt. Det skaber rammerne for en frodig haveoplevelse, midt inde i byen. Her gror planter og blade i tråd med det nordiske køkken, der præger menuen. Foto: Chris Tonnesen

ChrisTonnesen_9987(ny)

Auditorie-stolerække i den karakteristiske stil fra 50’erne- 60’erne i fineret formbøjet teak på stel i stål er fra Østre Skole i Slagelse. Glashylderne stammer fra Danmarks første P-hus, Palæ Garagerne i København fra 1934. Nedenunder ses vinduerne i deres oprindelige kontekst.. Foto: Chris Tonnesen

Vinduerne fra Palæ Garagerne er blevet forvandlet til glashylder.

Vinduerne fra Palæ Garagerne er blevet forvandlet til glashylder.

ChrisTonnesen_9989(ny)

Restauranten har et sprudlende, organisk udtryk med sejl lavet af udtjente duge og glødepærer i loftet. Gulvet i kælderen er lavet af gamle gulvbrædder fra Hunsballe frøfabrik ved Slagelse. Foto Chris Tonnesen

Køkkenet er primært nordisk med en forkærlighed for grøntsager og urter. Foto: Chris Tonnesen

Køkkenet er primært nordisk med en forkærlighed for grøntsager og urter. Foto: Chris Tonnesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *