Rundtur i nyklassicistisk villa, som Genbyg har indkøbt materialer fra

SE ALLE VARERNE PÅ GENBYG.DK HER >

SAM_1670

På Helleruplund Allé 21 ligger en smuk, nyklassicistisk villa fra 1918, tegnet af KTAS-arkitekten Jens Ingwersen – han er bl.a. manden bag samtlige telefoncentralbygninger i Kbh og Sjælland i årene 1909-57.
Herfra sælges paneler, barokdøre, loftslampe i art decó stil, bogskabe i egetræ og mange andre superfede ting!
Villaen blev opført af Knud Scavenius, (fætter til udenrigs/statsminister Erik S.), som gjorde sig bemærket i filmbranchen, da han bl.a. var initiativtager til Kino-Palæet og direktør for Skandinavisk Filmimport.
Allerede i 1922 er ejerskabet af villaen overgået til overretssagfører Aage Faurschou, og omkring medio ’50 optræder Ingeniør/entrepenørparret C.T.Winkel & K. Andersen som ejere af vilaen, der senere indrettes som firmadomicil/bolig for samme firma.

SE ALLE VARERNE PÅ GENBYG.DK HER >

2 thoughts on “Rundtur i nyklassicistisk villa, som Genbyg har indkøbt materialer fra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *