Danske Arkitekter

Arkitektur er kunsten og videnskaben i forhold til formgivning af bygninger, rum eller andre fysiske strukturer, f.eks møbler, -eller endnu bredere; landskabs- eller byplanlægning. Sådan ca. står der på wikipedia.

Her fortæller vi om flere af de store danske arkitekter og deres betydning for byggeriet og arkitekturen.

 

Arkitekter

Ludvig Peter Fenger

Ludvig Fengers næsten 20 år som stadsarkitekt i København har præget de kommunale skoler, kirker og produktionsbygninger i mere end 100 år, da rigtig mange af hans gotisk inspirerede bygninger stadig er i brug i deres oprindelige funktion.
Læs om Ludvig Fenger og hans værker!

Kay Fisker

Fakta om Kay Fisker  som prægede dansk boligbyggeri i årtier.

Kaj Gottlob

Læs om Kaj Gottlob, der med sin fortolkning af modernismen kom til at præge bl.a. København med sine banebrydende værker, såsom brotårnene på Knippelsbro og Langebro, Universitetsparken og Skolen Ved Sundet.

Johan Daniel Herholdt

Arkitekten Herholdt kom med sin fascination af murstenens muligheder til at revolutionere dansk teglstenbyggeri i sidste halvdel af 1800 – tallet. Her kan du læse meget mere om Johan Herholdt.

Poul Holsøe

Poul Holsøe var stadsarkitekt i København i årene 1925 – 43. Han og hans stab kom til at præge både Københavns offentlige bygninger og dansk arkitektur generelt.

Poul Holsøe

Arne Jacobsen

Lille faktaside om den danske arkitekt og designer Arne Jacobsen. Du kan også se hvilke AJ-ting vi har på lager i øjeblikket.

Eva og Nils Koppel

Eva og Nils Koppel kom gennem deres mangeårige samarbejde til at præge navnlig det offentlige byggeri, med deres til tider ganske brutale fortolkning af modernismen.

Vilhelm Lauritzen

Vilhelm Lauritzen kom gennem sin lange karriere til at præge navnlig byggeriet indenfor den offentlige administration og sevice, men også Radiohuset, TV-Byen og et par lufthavnsterminaler blev det til. Læs mere her om arkitekten Vilhelm Lauritzen.

Ulrik Adolph Plesner

Ulrik Plesners enorme produktion, og navnlig de mange vellykkede bygninger i Skagen, fik en kæmpe indflydelse på fortolkningen af den danske egnstradition.
Langt de fleste af hans bygninger er, med deres høje arkitektoniske kvalitet og gedigne materialer, stadig i brug til deres oprindelige formål.
Læs mere om arkitekten Ulrik Plesner her.

Anton Rosen

Anton Sophus Rosen var en arkitekt som arbejdede med l’art noveau og jugendstilen.

Anton Rosen

K.T. Seest, overarkitekt for DSB 1922-’49

Læs om manden bag rigtig mange, nyere banegårdsbygninger, og et par rigtig fine haveby-bebyggelser i Hovedstadsområdet.

K.T. Seest