Prisvindende restaurant, Höst er indrettet med brugte materialer fra Genbyg

Brugte materialer i indretningen indfanger tidsånden, hvor søgen efter det autentiske er en klar strømning. Men de brugte materialer, som genopstår i nye kontekster, kan også betone en særlig stemning, der ikke lader sig kopiere. Materialerne kan danne et grundlag for at skabe en besøgsoplevelse, som giver et indtryk af autenticitet, hvor gastronomi og indretning går op i en højere enhed.

Rustik indretning med stram arkitektur

Der er arbejdet meget med indretningen og oplevelsen omkring måltidet som et bærende element på Cofocos restaurant Höst. Både menuen og indretningen følger en nordisk og moderne stil. Med sine pudsede murstensvægge og træelementer forener Höst den enkle og rustikke indretning med stram arkitektur og landlig hygge. En del materialer er fundet hos Genbyg. Vi har blandt andet leveret ikoniske lamper, vinduer, pallesider, kroge og rustikke træelementer til restauranten, som fuldender det autentiske udtryk.

Et gennemgående element for indretning er småsprossede vinduer, som oprindeligt stammer fra Øresundshospitalet. Vinduerne skaber en særlig stemning i deres kontrast til de rå materialer, der ellers pryder restauranten.

Fokus på nærhed, autenticitet, sanselighed

De brugte materialer understreger Hösts fokus på nærhed, autenticitet, sanselighed og fællesskab. Vores brugte materialer kommer her til deres ret og skaber sammenhængskraft, fordi indretningen påvirker stemningen og styrker hele smagsoplevelsen. Og netop denne synergi var grundideen i arbejdet med materialeæstetikken, som understøtter fortællingen om de rene, friske råvarer.

Den gode fortælling

Hos Genbyg går vi godt i spænd med restaurationsverdenen, fordi vores brugte materialer kommer med en historie. De brugte materialer er med til at understøtte fortællingen om et måltid, som bringer os tættere på livet, naturen og hinanden. Når vi får en historie serveret, påvirker det vores sanser. I takt med at det åbner op for sanserne, smager maden af mere. Derfor er oprindelsen blevet en væsentlig kvalitetsmarkør; indretning med rustikke materialer underbygger historien om oprindelsen.

Höst har vundet tre international designpriser for sin indretning, herunder prisen The World’s Best Design Restaurant ved Restaurant & Bar Design Awards i London.

På nogle af bordene i restauranten står Christian Dells lamper, der kendetegnes ved det asymmetriske lampehoved, hvor det cylinderformede fatningshus sidder bagerst på skærmen. Lamperne er fundet hos Genbyg.

På nogle af bordene i restauranten står Christian Dells lamper, der kendetegnes ved det asymmetriske lampehoved, hvor det cylinderformede fatningshus sidder bagerst på skærmen. Lamperne er fundet hos Genbyg.

Både loft og vægge er beklædt med pallesider. Det giver rummet varme samtidig med, at det skaber et råt udtryk.

Både loft og vægge er beklædt med brugte pallesider fra Genbyg. Det giver rummet varme samtidig med, at det skaber et råt udtryk.

Pallesiderne, købt hos Genbyg, er også brugt til at beklæde vægge og døre på toilettet.

Vægge og døre på toilettet er beklædt med brugte pallesider fra Genbyg.

Flere af dørene er lavet af pallesider, købt hos Genbyg.

Flere af dørene er lavet af pallesider, købt hos Genbyg.

Disse småsprosset vinduer fra Øresundshospitalet skaber en særlig stemning i deres kontrast til de rå materialer, der ellers pryder restauranten. Vinduerne er købt hos Genbyg.

Disse småsprossede vinduer fra Øresundshospitalet skaber en særlig stemning i deres kontrast til de rå materialer, der ellers pryder restauranten. Vinduerne er købt hos Genbyg.

Bardisken er lavet ud af brugt spærtømmer, købt hos Genbyg.

Bardisken er lavet ud af brugt spærtømmer, købt hos Genbyg.

Midt i restauranten opdeler et specialdesignet hyldeparti rummet. Hylderne lavet ud af opskåret brugt tømmer, købt hos Genbyg.

Midt i restauranten opdeler et specialdesignet hyldeparti rummet. Hylderne er lavet ud af opskåret brugt tømmer fra Genbyg.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *